Hi! How are you?

… er en frase jeg begynner å gå skikkelig lei av.

I begynnelsen synes jeg det var superhyggelig at folk brydde seg og var interessert i hvordan jeg hadde det. Nå er det mer en frase jeg svarer på så raskt som mulig for å bli ferdig med det. Når en møter på folk i gangen på jobb og de begynner med “hey, how are you doing?” sukker jeg dypt innvendig og jeg svarer “I´m fine thanks, how are you?” som de følger opp med “good, thanks for asking!”. Alt dette må selvfølgelig skje i en forrykende fart, for ingen setter av tid til denne overfladiske interaksjonen, og som regel har man gått forbi hverandre før det siste svaret kommer, og man må kanskje snu hodet over skulderen eller gå litt baklengs på slutten.

Og dette skjer ikke bare med kollegaer i gangen. Det skjer med bussjåføren, når du går inn i en butikk, når du skal betale i butikken, når du går ut av butikken, når du skal ha kaffi, når du venter på grønn mann i lyskrysset etc etc…

Et par ganger har jeg, ut av ren latskap eller nysgjerrighet, ikke vært med på leken. I går smilte jeg til ei på busstoppet og sa et hyggelig “hei”, men uten å si “how are you”. Hun fulgte opp med en “fine thanks, how ´bout you?”. Ren refleks. Hun merket/brydde seg heller ikke om at jeg ikke svarte.

Det verste er kanskje at det også skjer når jeg sykler. På vei hjem er det en skikkelig slitsom oppoverbakke som jeg peser meg gjennom på mine tre gir. Det er tungt, som regel høy luftfuktighet og jeg er svett.

cof
Apropos sykling

Ulempen i oppoverbakken er at jeg beveger meg så sakte at de jeg møter på gaten ser sitt snitt til å skyve inn en “hi, how are you?”. Jeg hiver etter pusten og peser ut “imfinethankshowareyou?”. Egentlig har jeg litt lyst til å stoppe opp syklingen og svare: “I´m hungry and sweaty and our bacteria in the lab are not growing as we want them to. I just want to have a shower, eat dinner and watch Netflix right now. How about you? “. Kanskje det er på tide å sette igang et sosialt eksperiment der jeg svarer helt ærlig på dette spørsmålet. Skal holde dere oppdatert på hvordan det går.

Men hei! I går dyrket vi faktisk noen skikkelig fine, rosa e.coli bakterier!! (De grønne er ikke så grønne som de skal være da, men vi er for glad for rosafargen til å bry oss om det akkurat nå).

sdr

(Sammenlign med bildet under av de forrige rosa bakteriene vi dyrket da. SJEKK så fine gårsdagens er!)

cof

Og hvis du lurer på hvorfor de er rosa og grønne er det fordi vi har lagt til et gen i den rosa bakterier som uttrykker lager rosafarge inni bakterien, og et gen som uttrykker grønn farge i den grønne. Det er flere grunner til dette, men akkurat nå er det mest fordi det ser kult ut.

(Hvis du vil se mer av bakteriene og hverdagen på labben oppdaterer jeg historien på Instagram med jevne mellomrom. @martharolling)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s