4th july!

Etter nesten to uker har inntrykkene fått tid til å roe seg, og jeg er klar for å fortelle om 4 juli. Dagen ble faktisk feiret både 3. og 4. juli, så føler nå at jeg har en viss ekspertise på området.

3. juli ble vi invitert til en av professorene våre som arrangerte et digert selskap med oss og alle sine venner (rettere sagt brødre og søstre) fra moromoner-kirken. Dette med mormonere fortjener en egen fortelling, så sier ikke mer om det nå. Alle hadde med litt mat hver og jeg fikk smake mac&cheese for første gang (skjønner hva som er greien med det nå!). Professoren bor i en liten “by” utenfor Boston, hvor de har bestemt seg for å fyre opp fyrverkeri 3 juli, for da kan alle se det der, i tillegg til å få med seg fyrverkeriet i Boston på selve independence day. For hva er vel bedre enn fyrverkeri to dager på rad?

Dobbel feiring ga dobbel innsikt i hva 4th July handler om, og hvordan menneskene i Boston feirer den. Hvis du noen gang skal til USA for å feire nasjonaldagen deres kommer det her en liten guide: 20180704_131546

  1. På 4th july pynter man seg ikke. Sportstøy er like bra som alt annet. Men du kan gjerne kle deg i flaggets farger!

patriotisk2. Tenk piknikk. På dagen samler du deg gjerne på en gressplen tidlig på dagen for å vente på at fyrverkeriet starter når det blir mørkt.
Pakkeliste: teppe, campingstol, kjølebagg (med eller uten hjul), masse mat og drikke. Og igjen; husk å ikke pynte deg! Sportstøy er a-ok! Hvis du ikke har tepper kan du også bruke presenning.

davnewham

3. Ta gjerne med telt, det er godt å ha i både sol og regn. Sett teltet nærmest mulig scenen for å holde av plassen din, og chill der hele dagen.

DSC_0679

4. Det skjer egentlig ikke noe før det blir mørkt. Hele dagen er en lang piknikk der du holder av plassen din for å ha god utsikt til konsert og fyrverkeri etter solnedgang. Vi hørte rykter om at folk drev og grillet og sånt, men vi turte ikke å gå fra vår perfekte plass i skyggen. Derfor ble det burger, fried dough (frityrstekt deig ja), iskrem og selfølgelig en Coca Cola mens vi spilte monopol i ørten timer.

5. Vær forberedt på en potpurri av patriotisk allsang. Og masse lys i rødt, hvitt og blått.

scene4july

6. …og fyrverkeri. Bare nyt det. Det er helt sykt. Det varer lenger og er utrolig flott.

fyrverkeri4july

7.Til slutt kommer det gjerne konfetti! #massekonfetti

DSC_0710

8. Det er viktig å feire med god venner, det er de som gjør dagen perfekt (snakker nok en gang av erfaring her).

 

Tilbringer gjerne 4th July i USA igjen, men til neste gang skal jeg investere i kjølebagg på hjul. Tror det snart blir det nye #musthave.

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s