Boston er en fin by

Nå har vi kommet oss bedre tilrette og blitt kjent med nabolaget.

Vi har ikke møtt på naborotten flere ganger, og det tar vi som et tegn på at han er like redd for oss som vi er for haen. De vi leier hos bor i etasjen over oss, og vi har funnet ut at mannen der er politimann, så nå føler vi oss ganske trygge i leiligheten.

Arbeidet på labben er i full gang. Vi jobber under “the vascular biology program” som originalt var et program som hadde ekstra fokus på hvordan tumorer tiltrekker seg blodårer når de vokser for å få næring og oksygen. Det er fremdeles mange som jobber med blodårer og lignende, men nå har programmet utviklet seg til å inkludere mye mer. Jeg skal jobbe med et lite enzym som er med å bestemme når cellen kan dele seg, og når den ikke kan det. I de fleste typer kreft deler cellene seg ganske så uregulert, som er grunnen til at vi får en klump. Enzymet mitt heter Antizyme, og er ganske kult. Antizyme hindrer cellen i å dele seg, så vi liker Antizyme. Men det er et lite protein som binder til Antizyme, og når dette binder kan cellen dele seg. I noen kreftformer er dette lille proteinet mutert, som fører til at det alltid binder til Antizyme, og cellen kan derfor vokse og dele seg hele tiden! Så jeg skal være med på å finne ut hvordan vi kan bryte bindingen mellom Antizyme og det lille proteinet. Kanskje det kan bli en ny kreftmedisin? Det hadde vært ganske kult.

cof

Det er mye tid som tilbringes på labben, men jeg elsker det! Har lært meg å gro bakterier og celler. Jeg mater bakterier og setter de i 37 grader for å få de til å vokse godt. Det føles som å ha et par millioner kjæledyr som jeg har ansvar for.

sdrSelv om vi jobber mye har vi fått sett litt av Boston også! I helgen gikk vi inn til sentrum, der vi plutselig befant oss i midten av en stor demonstrasjon mot Trump og politikken han fører langs grensene, spesielt mot Mexico. Mange sinte, frustrerte og engasjerte mennesker. I går tok vi en tur til Cape Cod for å få sol og strand. Jeg er nå litt solbrent og veldig lykkelig.

cofcofdav

Vi snakkes!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s