Hvordan spise som en inder 101

 1. Sett deg ned ved bordet. Foran deg har du en skje, en gaffel og et stålkrus. Maten består av en eller flere retter med mye saus og sterke krydder, i tillegg til roti eller chapati, som er tynne lefser. Av og til er det også ris der.
  fullmeal
 2. Riv av en bit fra rotien og brett den rundt grønnsaker, paneer, kjøtt eller lignende fra en av skålene. Putt den i munnen ved hjelp av fingrene. Alternativt kan du bruke rotien som en skje og fylle den med saus som du skyfler inn i munnen.
 3. Nå er fingrene dine fulle av saus. Da anbefales det å innta en posisjon der begge albuene hviler på bordet og hendene henger slapt ut til hver sin side. Dette minimerer sjansen for å tilgrise deg selv og naboen din. Det er også et godt triks å sitte litt fremoverlent, da dette gjør veien fra fatet til munnen kortere og minker, dog ikke eliminerer, sjansen for søling.
 4. I løpet av måltidet oppmuntres det til delekultur. En skje med dal her, en roti-klype der, litt saus, alt uten å spørre om tillatelse. Det er greit å strekke seg over bordet for å ta mat fra andre sitt fat. Det er lov å drikke fra andre sine krus også. Ikke bli overrasket hvis noen tar skjeen din, bestikk bytter ofte eier flere ganger i løpet av et måltid. Det er også lov å legge din egen mat på andre sin tallerken og spise direkte fra den.
 5. Ikke vær redd for å grise. Både du, sidemannen og bordet kommer til å bli grisete i løpet av måltidet. Aksepter det. Men prøv å ikke ta deg selv i fjeset. Been there done that. Sterk masala er ikke så digg å få på huden. IMG_00802
 6. Aksepter også det faktum at du ikke får kniv. Her er hovedredskapene fingrer, skje og gaffel, i prioritert rekkefølge. Et vellykket måltid foregår gjerne uten bruk av bestikk i det hele tatt, med mindre det er ris på bordet, da involveres som regel skjeen.
 7. Når alle fatene er tomme kan du lene seg godt tilbake, fremdeles med hendene i været for å unngå søling. Det drikkes buttermilk fra stålkopper, som så vidt jeg har forstått det er utvannet yoghurt med litt krydder i. Mhh.
 8. Når alle er lei av å sitte og holde hendene unna tingene sine går turen til vaskerommet. Alle spisesteder er utstyrt med et rom med vaskefasiliteter. Er det ikke tørkepapir der sa du? Ingen fare, bare rist hendene godt og tørk de gjerne på skjorten eller buksen.IMG_0190
 9. Ekstratips: Reklamer i avisene sier at raping er bra. Jeg har ikke testet dette personlig, men oppmuntrer gjerne andre til å prøve.
  IMG_00922

*Dette er beskrivelse av et hyggelig måltid mellom gode venner og kollegaer. Jeg kan ikke garantere at det gjelder for alle indere.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s