En tur på stranden

Utenfor hotellet jeg bodde på i Mumbai lå det en utrolig fin strand. Det kunne potensielt vært en badestrand, men det var ikke noen som badet der, så da tok ikke jeg heller sjansen på det.

Den første kvelden min bestemte jeg meg for å ta en tur her for å føle på livet. Og der var det virkelig liv! Stranden krydde av mennesker som tilsynelatende ikke hadde stort annet formål enn å bare henge sammen og se på solnedgangen. Det var en fin blanding av barn og voksne og eldre, damer i hijab, menn med turban, løshunder, joggere og små apekatter. Noen menn gikk rundt og solgte nøtter, sukkerspinn og grillet mais, men siden jeg var redd for matforgiftning ristet jeg høflig på hodet til alle sammen. Folk satt på sanden og blåste såpebobler, eller stod i vannkanten og stirret utover horisonten. Selv om jeg ikke kjente en sjel der følte jeg meg virkelig som en del av fellesskapet. Det var fint.

Etter denne korte strandturen satt jeg igjen med følgende inntrykk; India er vakkert, og folkene som bor her mestrer virkelig kunsten i å ikke gjøre noe som helst.

strand

strand2Selfiestang er ikke bare kult i Norge. Jeg ble tatt på fersken av mannen i turban da jeg tok dette bildet, men søren heller, det var verdt det.

strand3strand5strand4

(Jeg hadde planer om å vente med å ta bilde til mannen var ferdig med å klø seg, men det tok rett og slett for lang tid og jeg ble utålmodig. Sry.)

Og så kom solnedgangen, og jeg forstod plutselig hva alle ventet på. Det var nydelig.

sunsetDette er kanskje den eneste situasjon jeg har vært borti så langt der det har vært kjipt å være singel og alene på reise. Men følelsen gikk lett over etter et rask blikk på denne folkemengden. For et vakkert syn!

sunset2India – jeg liker deg godt!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s