Hei India!

Et av de siste innleggene her på bloggen handler om at jeg ikke skulle til India likevel og at jeg var godt fornøyd med det. Men nå befinner jeg meg altså i India. Suprise!

Jeg landet 27. januar, og har i dag altså vært her i én uke. Det føles som at jeg har vært her et år, og at jeg landet i går.

De to første dagene tilbrakte jeg på et luksushotell i Mumbai. Det var skikkelig digg etter intens jobbing før avreise. På hotellet kalte alle meg for “Mam” eller “Miss Martha”. Jeg bommet litt med valutaen ved første måltid og tipset servitøren femdobbelt normalt beløp. Dette endte med at alle servitørene plutselig visste hvem jeg var. “How are you today Miss Martha?”, kunne de finne på å si, mens de dro stolen ut for meg så jeg klosset kunne sette meg ned. I mangel på reisefølge var det hyggelig å late som at de var vennene mine en liten stund.

I Mumbai ble jeg kjørt rundt av en privatsjåfør, og to av de jeg skal jobbe sammen med her nede kom inn til byen for å vise meg rundt. Jeg fikk se hovedattraksjonene i byen, blant annet et akvarium. Det var temmelig skuffende i forhold til akvariet i Bergen, men det sa jeg selvsagt ikke høyt, særlig siden de betalte billetten min, som kostet mer fordi jeg var utlending. Er det lov å kalle slike priser litt rasistiske?

Utenom akvariet er Mumbai utrolig fantastisk og full av inntrykk! Wikipedia sier at det bor 13 millioner her, indere hevder at det er 18 millioner. Uansett er det mer enn nok millioner for meg. Det er folk overalt og veldig varmt og fult av lukter. Gatene er fulle av små tuktuker (mopedbiler med tre hjul, en barbeint sjåfør og plass til 2(i praksis 5) i baksetet), mennesker, manglende fotgjengerfelt og fortau, kyr, grønnsaksboder, sarier og mopeder. Det er for mye å ta inn på et bilde. Men det var faktisk roligere enn jeg forventet. Du vet de filmene hvor en bil kjører gjennom en rotete gate, og alle barna banker på vinduet for å få penger mens det spilles indisk musikk i bakgrunnen?? Det var ikke helt så voldsomt. Det var ingen indisk musikk, og vi traff bare på ei veldig søt jente som ville ha penger gjennom bilvinduet, hvis vi ser bort ifra han ene som ville ha betalt for å vaske bilen vår med en spruteflaske med vann.

moped

Dette er et typisk bilde fra veiene i Mumbai. Bak og foran mopeden ser dere Tuktukene. Så søte!! Lov å importere til Norge?

Mumbai er ellers en by full av kontraster, og bærer preg av at det bor så mange mennesker her. Etter oppfordring fra veilederen min Dana, dro vi til vaskeplassen i den ene bydelen. Dette er et digert utendørs vaskeannlegg, hvor solbrune menn med kulemage står og banker livskiten av klær. I hovedsak er det hotell og andre bedrifter som sender vasken sin her, siden de fleste privatpersoner nå faktisk har vaskemaskin.

vaskeplassenvaskeplass2

På bildet over ser dere hustakene til de som bor rundt vaskeannlegget. Jeg vet ikke om det egentlig er mulig å kalle det hus, men det er vertfall fire vegger og et tak, og tydeligvis parabol. Prioriteringer, prioriteringer… Dette er en del av det som kalles slummen i Mumbai, som er vanvittig stor.

station

Utenom slummen kan man også finne fine innslag av England. Her er hovedtogstasjonen, en flott og staselig murbygning full av duebæsj. Tidligere hette den Victoria Station, men siden Indere er glad i hindi, har den nå bytte navn til ett eller annet vanvittig komplisert som jeg brukte 5 minutt på å lære å uttale og 10 sekunder på å glemme.

college

Dette er visstnok et college midt i byen, og stammer også fra det engelske imperiet. Jeg lovet pappa å lete etter tegn fra den tiden, og here you go – byen er full av de. I følge sjåføren min er det de beste og mest stabile bygningene som finnes i byen. Creds til britene.

chickenEllers er det et rikt dyreliv her i byen. Jeg har også sett et par kyr og en mengde løshunder, men de var ikke så fotogene.

Hodet mitt holder på å sprekke av opplevelser så langt. Det gjør forsåvidt magen min også, etter syv dager har den plutselig oppdaget at jeg har byttet kontinent. Yeei.

Vi snakkes!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s