Du vet du er forskerlinjestudent når…

I det siste har jeg merket meg en del forandringer på datmaskinen og mobiltelefonen min. Dette har gått veldig gradvis, men tegnene er nå så store at jeg ikke lenger klarer å ingorere de…

Den første forandringen jeg merket skjedde på Facebook. Du vet de irriterende reklamemen som dukker opp på høyre side av nyhetsfeeden, de som pleier å friste deg med fine klær, dyr sminke og ferier? Hos meg er de nå byttet ut med reklamer for lab-reageser. Cookiene i nettleseren min kjenner meg godt, og har tydligvis oppfattet at jeg bruker mye større tid på å søke etter antistoff enn på zalando.no.

Reklamene frister meg med vakre histologiske fargebilder. Jeg må faktisk innrømme at reklamen for “Mouse mono to CD163” fra Abcam har ført til at dette antistoffet nå står på innkjøpslisten min. Jeg gremmes over hvor lett påvirkelig jeg er.

 

Det er dessverre ikke bare på facebook dette har skjedd. For noen dager siden satt jeg på mobilen min og lette etter leilighet på hybel.no. Og midt mellom to leilighetsannonnser dukket det opp en reklame for monoklonale kanin-antistoffer.

rabmad

Jeg har også merket at Google har begynt  endret oppførselen sin, og det er ikke en endring jeg er særlig fornøyd med. I løpet av en gjennomsnittlig dag bruker jeg mye tid PubMed. PubMed er en fanastisk side som samler abstrakter og informasjon om alle artikler som publiseres innenfor det medisinske forskningsfelt, og ble fort en side jeg ble avhengig av. Og dette går selvsagt ikke Google hus forbi. For å vise at Google også kan være nyttig har den begynt å linke søkene mine inn til pubmed, og tilbyr meg ellers bare veldig avanserte artikler å lese. Dette er absolutt ikke greit! Når jeg googler trenger er jeg som regel på jakt etter enkle svar på enkle sider. Når jeg googler vil jeg helst bli vist rett inn til en enkel wikipedia-artikkel om temaet. Jeg har derfor sett meg nødt til å tilføre “wiki” i de fleste søkene mine.

Min egen oppførsel har også forandret seg en del, og det merket jeg da jeg bladde gjennom bilde-galleriet mitt i går kveld. Det som før var fullt av festbilder, bilder av lamaer, fine selfies og søte nevøer er nå full av.. ja. dette;

Kort oppsummert er det en fin samling av kreftvev med forskjellige farginger, labutstyr og selfies av hvor sliten jeg er etter en lang dag på labben.

Screenshot-mappen har også endret innhold. Før var denne mappen full av sitater, søte katter og morsomme tinder-profiler, men består nå mest av treffende bilder fra ifuckinglovesience og ASAP sience.

 

Jeg konkluderer med dette at det er på tide at jeg sletter cookies og informasjonskapsler i nettleseren, og begynner å ta flere bilder av mennesker og færre bilder av døde celler med fine farger.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s