Begynnelsen

Dette er historien om en jente fra Lindås som fikk et stipend for å forske på munnhulekreft. Etter flere måneder med søknader og opplæring kunne hun endelig ta på seg den hvite frakken og tre inn på laboratoriet. En dag da hun satt ved mikroskopet og forsøkte å finne riktig innstilling, fikk hun en åpenbaring; hun fant en løsning på kreftgåten. En garantert kur mot kreft kunne endelig bli utviklet. Dagen etter banket Nobelkomiteen på døren. Så våknet hun.

Ok, tilbake til virkeligheten. Jeg har ikke løst kreftgåten, og det kommer heller ikke til å skje, fordi kreft er en forvirrende, komplisert og utrolig intelligent sykdom. Nobelkomiteen har heller ikke banket på døren, og jeg må nok innse at dette også kun vil skje i drømmene mine. Det du kan lese her er historien om en jente fra Lindås som fikk et forskningsstipend for å forske på munnhulekreft, og som klør seg så mye i hodet av alle spørsmålene som dukker opp, at hun har fått en skallet flekk i bakhodet. Hvis dere er heldige kommer det kanskje et bilde av denne etterhvert.

Jeg er ingen bloggertype, men har lyst til å dele litt av hverdagen som forsker med dere. Som forskerlinjestudent tar jeg permisjon fra tannlegestudiet i ett år og på grunn av dette mister jeg kullet mitt. Jeg gikk ut i permisjon i mai i år, og savner de allerede altfor mye. Fordi jeg ikke ser de hver dag, og fordi jeg er lei, på en fin måte, av 100 spørsmål av typen “hvordan går det?? Hva gjør du på?” hver gang vi møtes, tenker jeg å gi litt oppdateringer her, så kan dere late som jeg fremdeles er sammen med dere. 😉

I løpet av året som kommer vil det skje så mye spennende, og jeg gleder meg til å fortelle dere alt om det.

Jeg har også hørt rykter om at folk liker bilder i blogger. Legger derfor med et bilde av begynnelse av historien, nemlig mitt første møte med tannlegeyrket.

førstemøtetannlege

2 thoughts on “Begynnelsen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s